Dagblad010 | Onderzoek naar drugshandel in Rotterdamse zorginstelling
mainImage

Onderzoek naar drugshandel in Rotterdamse zorginstelling

14 oktober 2021, 11:30 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Het regionaal Toezicht Wmo van GGD Rotterdam-Rijnmond gaat een onafhankelijk onderzoek instellen naar de klacht over de zorginstelling van de Nico Adriaans Stichting aan de Vijverhofstraat, waar drugs schijnt te worden verkocht aan dakloze, verslaafde en psychische zieke patiënten. Dat gebeurt door een huisdealer, die al vier jaar met goedkeuring van de directie onder meer heroïne en cocaïne verkoopt aan mensen met een verslavingsproblematiek. Volgens de raadsleden Lansink, Versnel en Meeuwissen heeft deze huisdealer zelfs een monopolie positie gecreëerd door andere dealers buiten de deur te houden.

Er is in 2020 al eens een onderzoek ingesteld naar de 'veiligheid van de nachtopvang' in de regio Rotterdam-Rijnmond. Ook de locatie aan de Vijverhofstraat 35-37 is toen aan de orde geweest. Maar toen zijn er geen signalen geweest dat het er niet pluis was. De nieuwe resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting begin 2022 openbaar gemaakt worden via de website van GGD Rotterdam-Rijnmond.

Het Nederlandse drugsbeleid gedoogt gebruikersruimten voor drugsverslaafden bij zorgaanbieders. Rotterdam subsidieert die ruimten zelfs. Maar het verhandelen van drugs is er niet toegestaan en mag zodoende ook niet worden gefacilieerd.


Foto: Pizabay