PVV wil onderzoek naar datalekken bij Rotterdamse GGD

5 March 2021, 16:51 uur
Politiek
mainImage

Het is tot nu toe onduidelijk hoeveel meldingen van datalekken er zijn in relatie tot de GGD in Rotterdam. De fractie van de PVV vindt dat wethouder De Langen er erg vaag over doet. Ook over het herstel zegt raadslid Meeuwissen in het duister te tasten.

De vragen spoken door zijn hoofd: over hoeveel mensen gaat het, zijn de cijfers überhaupt nog wel te achterhalen en hoe ernstig zijn de gedupeerden er precies door getroffen?

Ook verwijst Meeuwissen naar recente gebeurtenissen in Zeeland waar gelijkwaardige datalekken bij de GGD hebben geleid tot afname van test- en vaccinatiebereidheid. Is daar in Rotterdam ook sprake van en als dit waar is, heeft alleen de GGD daar dan cijfers van?

In een nieuwe brief aan De Langen pleit de Rotterdamse PVV ervoor om in elk geval een voorlichtingscampagne voor huidige en toekomstige slachtoffers van deze GGD-datalekken te starten, in het bijzonder gericht op de kwetsbare ouderen. Anoniem testen en vaccineren zou voor raadslid Meeuwissen ook een optie zijn, en als dit om voor hem onbekende redenen bij de GGD niet mogelijk is: wat zijn dan de alternatieven?