Dagblad010 | Raadslid Arsieni (D66) verlaat in maart de politiek
mainImage

Raadslid Arsieni (D66) verlaat in maart de politiek

Arsieni
26 september 2021, 21:13 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

D66-raadslid Nadia Arsieni verlaat na de verkiezingen in maart 2022 de Rotterdamse politiek. Ze wordt per half november regisseur Asielketen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en beëindigt hierdoor ook haar dienstverband bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), dat zij combineerde met het raadslidmaatschap.

Arsieni is de tweede van de vier vrouwelijke raadsleden van D66, die na maart 2022 niet meer terugkeert in de fractie. Elene Walgenbach besloot dit al eerder.

‘’Vanwege de vele problemen de afgelopen jaren, zoals de wachttijden voor de asielprocedure en de volle azc’s, is op verzoek van de Tweede Kamer een externe doorlichting gedaan van het functioneren van de asielketen. Ik ga zorgen voor de implementatie van de nodige verbetermaatregelen binnen dit politiek-bestuurlijk ingewikkelde krachtenveld’’, laat Arsieni weten op socialmedia.

Binnen de fractie van D66 houdt Arsieni zich óók bezig met veiligheidsvraagstukken. Ze zegt op sommige projecten met extra trots terug te kijken en noemt daarbij: ‘’de Werkbonus om het werken naast de bijstand aantrekkelijker te maken, de preventieve aanpak van jeugdcriminaliteit in samenwerking met boksscholen, het stoppen van de camerawagens en het opzetten van een onafhankelijke commissie voor de aanpak van discriminatie en racisme binnen de Rotterdamse politie eenheid.’’

Arsieni is op gebied van veiligheid verre van de harde aanpak. Dus ook niet van de camera’s en de mosquito’s en heeft meermalen kritiek op het functioneren van de politie. Dat is haar in debat vaak kwalijk genomen door zelfs coalitiepartner VVD.