RET schaalt dienstregeling Metro weer op

23 March 2023, 06:00 uur
Politiek
mainImage
RET-Rick Keus/PR
Vanuit Ridderkerk kun je als AOW-er gratis reizen naar bestemmingen als Dordrecht en Hoek van Holland. Voor HvH stap je bijvoorbeeld op Kralingse Zoom op de metro.

De RET heeft de dienstregeling bij de Metro weer opgeschaald. Volgens verkeerswethouder Karremans kon dit omdat er weer voldoende personeel beschikbaar is. De eerdere afschaling, die juist vanwege het gebrek aan medewerkers per september 2022 werd doorgevoerd, kan daardoor volledig worden teruggedraaid.

De maatregel betekent dat Metrolijn A weer de route tussen metrostation Binnenhof en metrostation Schiedam Centrum gaat rijden. Hierdoor hoeven reizigers uit Rotterdam Ommoord niet meer over te stappen om in het centrum van Rotterdam of verder te komen.

Met de volledige metrolijn A is inmiddels ook de capaciteit op het zogeheten stamtraject, waar meerdere metrolijnen op hetzelfde traject rijden, vergroot. Op de zaterdagen wordt weer volgens de normale dienstregeling gereden in plaats van volgens de vakantiedienstregeling. Hierdoor rijdt er in de late ochtend en ’s middags elke 10 minuten weer een metro in plaats van elke 15 minuten.