Rotterdam onderzoekt circulair voedselsysteem

25 March 2023, 06:10 uur
Politiek
mainImage

Rotterdam gaat onderzoeken of er een maatschappelijk circulair voedselsysteem opgezet kan worden. Het voorstel komt van de Partij voor de Dieren, die met lede ogen aanziet hoe er in zorginstellingen vers bereid voedsel weggegooid wordt, omdat het aanbod groter is dan de afname.

‘’We hebben te maken met Rotterdammers met een laag SES-score, Rotterdammers die een gevoel van eenzaamheid ervaren, studenten die eindjes aan elkaar moeten knopen en andere groepen die niet vanzelfsprekend de toegang hebben tot gezond voedsel’’, zei raadslid Van de Peppel. ‘’Dus is het zonde dat vers bereid voedsel weggegooid wordt.’’

Dat vond de meerderheid van de gemeenteraad ook. Te meer omdat het initiatief van de Partij voor de Dieren past binnen de ambitie van het beleid 'Gezond 010' om maatregelen te nemen ter preventie van armoede en zorgkosten.

|Opvallend bij de stemming was dat Leefbaar als grootste partij in Rotterdam het als enige coalitiepartij met de oppositie (waartoe ook de Partij voor de Dieren behoort) eens was. VVD, Denk en D66 zagen er geen heil in. CDA, 50Plus en Forum evenmin.