Rotterdamse ouderen krijgen pallet en penseel

4 February 2021, 17:19 uur
Politiek
mainImage

Ouderen in Rotterdam gaan ouderwets Bob Rossen (*). Lokale kunstenaars wordt gevraagd een dergelijk schilderprogramma voor hen op te zetten om daarmee de eenzaamheid tegen te gaan. Het idee komt uit Lochem waar hun burgemeester Van ’t Erve een soortgelijk oproep een succes heeft zien worden.

‘’Het ontdekken, versterken en benutten van de talenten van ouderen is belangrijk. Vooral tijdens de coronapandemie moet er alles aan gedaan worden om te voorkomen dat Rotterdamse ouderen verder vereenzamen’’, vindt Denk-raadslid Natascha Mohamed-Hoesein, die geïnspireerd raakte door wat er in Lochem is gebeurd. ‘’Veel activiteiten daar zijn gebaseerd op persoonlijk contact tussen ouderen, vrijwilligers en professionals.’’

De gemeenteraad heeft het plan omarmd. Met uitzondering van de meest kunstzinnige partij in Rotterdam: D66. Waarschijnlijk bang voor privacygevoelige schilderijen, zei men in liberale kringen.

(*) Robert Norman (Bob) Ross (1942–1995) was een Amerikaanse landschapsschilder, die furore maakte op de televisie met zijn serie The Joy of Painting. Zijn serie werd uitgezonden in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten, zoals in Nederland, België en Duitsland.