Rotterdamse politici op woonstudie naar Wenen

27 March 2023, 06:10 uur
Politiek
mainImage

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat Bouwen en Wonen) brengt vanaf morgen tot zaterdag met de raadsleden die zitting hebben in de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte een werkbezoek aan de stad Wenen. De reis staat in het teken van het Weense woningbouwbeleid en het verkrijgen van inzicht in de manier waarop de stad Wenen omgaat met bestaande woningen, nieuwbouwprojecten en grote gebiedsontwikkelingen.

Het linkse deel van het politieke gezelschap reist - om een statement af te geven in het kader van het klimaatbeleid - met de nachterrein en daar sluit de VVD zich bij aan. De vertegenwoordigers van Leefbaar Rotterdam (Van Schaik), Akhatab (Denk) en Verkoelen (50Plus) kiezen voor het vliegtuig. De laatste omdat zij woensdagmorgen de eed als lid van de Provinciale Staten moet afleggen.  

Het werkbezoek aan Wenen gaat onder andere over huur en koop in diverse segmenten, ruimte voor lokale behoeften, collectieve woonvormen en betaalbaarheid met aandacht voor leefbaarheid en klimaatadaptatie. Verder gaat de commissie langs bij Aspern Seestadt, een innovatief stadsdeel in aanbouw dat tegen het jaar 2030 meer dan 25.000 bewoners kan huisvesten en bij Biotope City dat natuurinclusief is ingericht.