Studenten niet echt welkom rond de nieuwe Rijnhaven

21 March 2023, 06:30 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Rotterdam

Er komen maar beperkt studentenwoningen rond de Rijnhaven. Alleen de Veemtoren-locatie is er geschikt voor. Andere plekken binnen het betaalbare segment lenen zich alleen voor starters en ouderen. Die keuze sluit volgens wethouder Zeegers ook beter aan bij de ambities en uitgangspunten die zijn geformuleerd in het Masterplan en het Stedenbouwkundig Plan.

Twee jaar geleden droeg de gemeenteraad de toenmalige bouwwethouder Kurvers nog op om serieus te kijken of binnen het bestemmingsplan Rijnhaven ruimhartiger naar woningzoekende studenten geknipoogd kon worden, maar zoveel betaalbare woningen binnen de nieuwbouwontwikkeling blijken er niet beschikbaar.

De afgelopen maanden is samen met onderwijsinstellingen, studentenhuisvesters en studentenorganisaties gewerkt aan het Uitvoeringsplan Studentenhuisvesting. Doel daarvan is een nieuwbouwproductie van circa 400 studentenwoningen per jaar in Rotterdam. Het is echter niet realistisch te verwachten dat alle plannen doorgaan, laat Zeegers op voorhand weten. Wel in het gebied Brainpark.