Veerpont Katendrecht-Dokhaven moet vaker varen

7 February 2023, 07:00 uur
Politiek
mainImage

De lokale politieke partijen Denk en Volt willen dat de pont tussen Dokhaven en Katendrecht vaker vaart. Nu liggen de reguliere tijden tussen 07:00-10:00 en van 15:30-18:30 voor €0,50 cent per rit. Maar er schijnt veel vraag naar te zijn. Vooral omdat er in het Dokhavengebied slechts beperkte schoolvoorzieningen zijn en een veelvuldig varende veerpont maakt het makkelijker en veiliger voor ouders om hun kinderen in te schrijven voor een school op afstand.

De veerpont tussen Dokhaven en Katendrecht - twee gebieden in Rotterdam die niet gemakkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer – is een initiatief van de bewoners zelf en dateert van 2017. Als verkeerswethouder Karremans bereid is de frequentie uit te breiden zien Denk en Volt dit als een beloning voor dit geslaagde en gehonoreerde zelfinitiatief.

In hun brief noemen ze dan ook de pluspunten: de veerpont is milieuvriendelijk omdat die elektrisch aangedreven is en fietsen mee mogen. Weliswaar is men bij Denk niet zo ‘fietserig’, maar bij Volt kan men er geen genoeg van krijgen.

‘’Kortom, een onmisbare schakel op Zuid. Daarnaast draagt een betere verbinding bij aan de sociale verbetering van Rotterdammers’’, vinden de raadsleden Elika Rehimzadeh en Imane Elfilali. Niet bekend is of zij zelf in Katendrecht of in het Dokhavengebied wonen, maar vele andere raadsleden (en ex-raadsleden) in elk geval wel. In dat geval zijn dit soort verzoeken in Rotterdam vaak  kansrijker.