Dagblad010 | Verkiezingsstunt GroenLinks: de Rotterdamse luchthaven weg!
mainImage

Verkiezingsstunt GroenLinks: de Rotterdamse luchthaven weg!

Voorzitter van de programmacommissie Stefan Leliveld overhandigt het conceptprogramma aan lijsttrekker Judith Bokhove.
7 oktober 2021, 16:53 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Wie het niet bezwaarlijk vindt om in de toekomst het vakantievliegtuig vanaf Schiphol, Eindhoven, Düsseldorf of Brussel te nemen, kan met een gerust hart in maart 2022 op het Rotterdamse GroenLinks stemmen. De Groenen onder leiding van de huidige wethouder Judith Bokhove willen Rotterdam The Hague Airport vervangen door een park en 10.000 nieuwe woningen. 

GroenLinks continueert ook het uitgangspunt van een Rotterdam voor fietsers en wandelaars met een maximum autosnelheid naar 30 kilometer per uur en het centrum autoluw. In kringen van Leefbaar Rotterdam en Denk noemen ze dit ‘’autopesten.’’

GroenLinks-voorvrouw Bokhove nam vandaag het partijprogramma in ontvangst waarvan de Rotterdammer warm moet lopen. Verdere kernpunten zijn:

·        Goed werk met een goede beloning: minimale betaling van €14 per uur door de gemeente en het creëren van basisbanen.

·        Een groene en gezonde stad: in uiterlijk 2030 65% minder CO 2 -uitstoot en 25% energiebesparing in alle woningen. 

·        Meer woningen voor Rotterdammers met een kleine portemonnee: bouwen van 40% sociale huur en 30% middensegment voor koop en huur.

·        Een inclusieve en bruisende stad: racisme, discriminatie en gendergerelateerd geweld keihard aanpakken, onder andere met meer stadsmariniers.