Voorrang voor koopbeluste huurders Woonstad: soms wel, soms niet

17 March 2023, 06:00 uur
Politiek
mainImage

Huurders van Woonstad Rotterdam krijgen niet langer in alle gevallen als eerste de kans om een woning van hun corporatie te kopen. Ook mensen die al eerder een woning van Woonstad kochten en willen doorverhuizen naar een andere te koop staande Woonstadwoning genieten niet meer per definitie een voorkeursbehandeling. 

Op haar website, waarop dezer dagen 45 koopwoningen (tegenover nul sociale huurwoningen) worden aangeboden, geeft Woonstad uitleg: “Bij sommige koopwoningen hebben huurders en kopers van Woonstad Rotterdam en huurders van Stadswonen Rotterdam voorrang”. Daaraan toevoegend: “Handig om te weten: In de advertenties van onze koopwoningen staat of we de woning aanbieden met voorrang”. 

Handig was die tip vooral voor bezoekers van vier te koop staande woningen in de Vosmaerstraat, waar afgelopen weekend een kijkdag was. Alleen voor huisnummer 8b was - op de Woonstadsite met hoofdletters geschreven - ‘GEEN voorrangsregeling van toepassing’. Het mooie driekamerappartement van ruim 100 vierkante meter is inmiddels verkocht. 

Waarom voor 8b niet en voor de andere, vergelijkbare woningen wel die voorrangsregeling gold, is onduidelijk. Al eerder meldde Dagblad010 dat Woonstad bij de verkoop van woningen in Spangen willekeurig gedrag vertoont. 

https://dagblad010.nl/Politiek/woonstad-verlaagt-in-spangen-prijzen-met-15-

en:

https://dagblad010.nl/Politiek/woonstad-verkoopt-woningen-op-willekeurige-wijze-