Dagblad010 | VVD geeft wethouder Bokhove laatste kans

VVD geeft wethouder Bokhove laatste kans

mainImage

De ellendige verkeersexperimenten van wethouder Judith Bokhove (GroenLinks) kunnen steeds minder op steun rekenen van de Rotterdamse VVD. De liberalen geven de wethouder een laatste kans om de problemen die veroorzaakt worden op te lossen. Gebeurt dat niet, dan gaat de stekker eruit, stelt de VVD.

Sinds de start van de experimenten, onder meer rondom de Erasmusbrug, het Kruisplein en de ’s Gravendijkwal, regent het klachten van automobilisten, ondernemers en bewoners. Er ontstaan verkeersopstoppingen, mensen moeten omrijden of ademen extra uitlaatgassen in. Wil wethouder Bokhove deze zomer nog enigszins lol hebben van haar probeersel, zal ze met een dichtgetimmerd plan moeten komen om de VVD binnenboord te houden.

‘’Op deze wijze dragen de experimenten absoluut niet bij aan schone lucht, verbetering van verkeersveiligheid of reductie van verkeersoverlast. Ook de wijze waarop de gebieden en bewoners zijn betrokken laat te wensen over’’, schrijft de VVD.

‘’Ondanks deze kritische noot hebben we de wethouder nog eens de kans gegeven dit nu echt goed op te lossen. Doet ze dat niet dan is het ook echt einde oefening met alle experimenten.’’


Foto: VVD