VVD Rotterdam beklaagt zich over wachtrijen bij stembureaus

17 March 2023, 06:10 uur
Politiek
mainImage
ANP

Burgemeester Aboutaleb moet uitleggen waarom het stemmen woensdag in Rotterdam niet overal vlekkeloos is verlopen. Door storingen konden stempassen niet gecontroleerd worden. Dit resulteerde in lange wachttijden bij verschillende stembureaus.

Ook kwamen bij de fracties van VVD, Denk en D66 signalen binnen dat een enkel stembureau de bezoekers (door)stuurde naar andere locaties of adviseerden later terug te komen.

‘’Verkiezingen zijn altijd het feest van de democratie. Het is dus van groot belang dat zoveel mogelijk Rotterdammers gebruik maken van hun recht om te stemmen’’, beargumenteert raadslid Pascal Lansink Bastemeijer van VVD zijn schriftelijke vraag aan Aboutaleb welke klachten er gemeld zijn bij de gemeente?

De VVD leverde bij de verkiezingen in Rotterdam een enkel percentage in (van 11,3 naar 9,5%). Denk kreeg zelfs een dreun te verwerken (van 7,8 naar 4.5). Om niet de indruk te wekken dat alleen de verliezende partijen achteraf klagen over de traagheid bij de stembureau’s ondertekende ook het winnende D66 de vraag aan de burgemeester.