''Waarom is er geen behoefte-onderzoek gedaan rond buslijn 44''?

23 April 2024, 13:51 uur
Politiek
mainImage
RET-RickKeus / PR

De met veel bravoure in gebruik genomen buslijn 44, die reizigers vliegensvlug van het Centraal Station naar het Metrostation op Zuid moet brengen, blijft nagenoeg leeg en dat komt volgens de SP dat er geen behoefte-onderzoek is gedaan. Fractielid Just Hovens Greve heeft verkeerswethouder Karremans per brief gevraagd waarom dit is nagelaten.

‘’We willen we dat u de buslijn zo snel mogelijk weer aantrekkelijk maakt door de eerder geschrapte haltes weer toe te voegen aan de dienstregeling. Zo ontstaat er een fijnmazig en frequent busnetwerk. Het schrappen van haltes is een patroon bij dit college. Onder het mom van het sneller maken van het OV werden al eerder haltes geschrapt, zoals bij het Plan Toekomstvast Tramnet(PTT). Buslijn 44 laat zien dat dit totaal de verkeerde keuze is’’, schrijft hij. De SP gaat vanaf morgen, woensdag 24 april, de wijken in om zelf een behoefte-onderzoek uit te voeren, als voorbereiding voor het commissiedebat ‘Vervoersplannen OV 2025’.

De SP is niet de enige partij die de busroute van lijn 44 onzinnig vindt. Vorige week schreef Ellen Verkoelen van de Jongere Ouderen Unie (voorheen 50Plus) er de volgende klacht over: https://dagblad010.nl/Columns/buslijn-44-als-alibi-voor-de-s-gravendijkwal-zeperd-