Parlevliet en Bruijs in actie voor Voedselbank en Luxor

20 November 2020, 16:46 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Sandra Schenke

De steunactie voor het Luxor Theater en de Rotterdamse Voedselbank is een groot succes geworden. De 350 borrelpakketten die Rotterdammers als steun konden kopen waren vrijdag volledig uitverkocht. Luxor medewerkers hebben de pakketten vrijdag thuisbezorgd en ook konden ze afgehaald worden in het theater, met Joke Bruijs bij de afhaalbalie. Daarnaast nam Jopie Parlevliet een deel van de bezorging op zich. Hierbij maakte ze een tussenstop bij zorgcomplex De Steenplaat op Rotterdam-Zuid om de bewoners weer even te laten genieten. En uiteraard hoorde daar de nieuwe carnavalskraker Tebbie nou op je muil?! bij.

De borrelpakketten van Luxor konden vanwege de nieuwe coronamaatregelen niet meer verkocht op voorstellingsavonden. Daarom heeft het theater besloten de borrelpakketten een andere bestemming te geven. Voor elk borrelpakket dat er verkocht is, ging er ook een donatie naar de Rotterdamse Voedselbank. “Ik vind het hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen zijn die ons en de Voedselbank steunen in deze moeilijke tijd'', aldus Luxor-directeur Marc van Kaam.

Jopie Parlevliet maakte een tussenstop bij De Steenplaat in Rotterdam, een zorgcomplex van Stichting Humanitas. Daar vrolijkte ze de bewoners op met de nieuwe corona-hit, waarmee Parlevliet afgelopen week de hitlijsten bestormde. Uiteraard trakteerde ze ook op borrelboxen.

Om het theatergevoel voor de Rotterdammers compleet te maken heeft TV Rijnmond op vrijdagavond een speciale Luxor-uitzending op de planning staan. Om 20.00 uur wordt de jubileumvoorstelling ter ere van 10-jarig bestaan van het nieuwe Luxor Theater in 2011 uitgezonden. In het programma zitten tal van Rotterdamse artiesten.