mainImage

Ruit van oprichter Beverwaard zegt Nee ingegooid

10 augustus 2022, 14:01 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Terwijl Martin Dijkhuizen, oud-fractievoorzitter van de voormalige partij Nieuw Rechts Ridderkerk, op vakantie was is er een ruit van zijn woning in Mijnsheerenland ingegooid. Voordat hij daarheen verhuisde woonde hij jarenlang in Rotterdam-Beverwaard. Naar eigen zeggen heeft Dijkhuizen al langer te maken met bedreigingen. Eerder werd zijn woning al bekogeld met eieren. 

Het oud-raadslid stelt dat hij de woningbouwvereniging, de gemeente Hoeksche Waard en de politie al een tijd geleden op de hoogte heeft gesteld van de bedreigingen maar er tot nu toe weinig gebeurd is. ''Gelukkig zijn we op vakantie. Je moet er niet aan denken dat één van onze kinderen achter dat raam zou hebben gezeten'', aldus Dijkhuizen, die ook actiegroep Beverwaard zegt Nee oprichtte om de komst van een asielzoekerscentrum in Rotterdam-Beverwaard te voorkomen. ''Dit is geen straatterreur meer, maar een regelrechte aanslag.'' 

Nadat zijn woning eerder met eieren werd bekogeld kreeg hij van Hoeksche Waard de toezegging dat er een diepgaand onderzoek ingesteld zou worden. Volgens Dijkhuizen heeft dat nooit plaatsgevonden. Hij heeft recent opnieuw een brief naar burgemeester Charlie Aptroot (VVD) geschreven.

Maatregelen

De ex-politicus wil maatregelen nemen. ''Je mag geen eigen rechter spelen, maar je wordt wel aangezet tot strafbare feiten om je eigen gezin te kunnen beschermen, omdat dit rechtssysteem aan alle kanten faliekant aan het blunderen is.'' De kosten die beveiligingsmaatregelen met zich meebrengen wil hij verhalen op de gemeente Hoeksche Waard. ''De gemeente en een sociale woningstichting kijken laks de kat uit de boom en komen de put pas komen dempen als het kalf verdronken is.''

Martin Dijkhuizen stapte na anderhalf jaar raadslidmaatschap in 2007 uit Nieuw Rechts doordat een Haags kaderlid antisemitische uitspraken op internet deed. Hij bleef daarna als onafhankelijk raadslid in de Ridderkerkse gemeenteraad zitten. 

''Dhr. Dijkhuizen heeft zich twee keer per brief gemeld bij gemeente Hoeksche Waard naar aanleiding van het door hem genoemde incident op 2 juli. De brief van dhr. Dijkhuizen verwijst naar al wat langer lopende spanningen tussen enkele inwoners in de straat. Als gemeente werken we samen met verschillende partners aan een oplossing voor deze vervelende situatie. We hebben meneer er op gewezen dat als hij aangifte wil doen van een incident, hij hiervoor contact kan opnemen met de politie'', aldus een woordvoerder van burgemeester Aptroot.