Bart Vriends (Sparta) terug van blessure

22 May 2019, 00:04 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Helemaal gerust is Henk Fraser niet over Sparta's plaatsing voor de finale van de nacompetitie, woensdagavond op Het Kasteel tegen TOP Oss, ondanks de goede uitgangspositie van 2-0. "Winst is het enige belangrijke. We moeten gewoon de finale halen, hoe het ook gaat gebeuren. Gelukkig is het besef bij de spelers dat de eerste slag oké was. Dit moeten we afmaken, maar het zal pittig worden," aldus Sparta's trainer bij RTV Rijnmond.

Ook Sparta-spits Lars Veldwijk, die in de voorselectie van Zuid-Afrika is opgenomen voor de Afrika Cup van komende zomer in Egypte, is op zijn hoede voor TOP Oss. "Morgen moeten we weer aan de bak. We hebben een tijdje geleden kunnen zien dat voetbal niet zo voorspelbaar is," verwijst Veldwijk naar recente stunts in de halve finales van de Champions League." Het liefst willen we mooi voetballen en het publiek vermaken, maar we vermaken de fans het meest met promotie," vindt Veldwijk.

Sparta kan op Het Kasteel in de terugwedstrijd van de halve finale van de nacompetitie weer beschikken over Bart Vriends. De centrale verdediger begon afgelopen zondag in het uitduel tegen TOP Oss (0-2) nog op de bank, omdat hij niet helemaal fit was. Vriends viel een paar minuten voor tijd nog in. Vermoedelijk zal hij de plaats innemen van Dries Wuytens.

Roy Kortsmit zal de return tegen TOP Oss zeker moeten missen. De doelman is nog altijd geblesseerd. Tim Coremans zal zijn plaats onder de lat bij Sparta weer innemen. Verder zal de opstelling weinig verschillen van die in de uitwedstrijd.

Nadat de winst van 0-2 in Oss, heeft Sparta een gunstige uitgangspositie voor het bereiken van de finale. De ploeg is echter gewaarschuwd, zeker na de 1-4 zege van TOP Oss op Het Kasteel ruim een maand geleden.

Wanneer Sparta erin slaagt de finale van de nacompetitie te halen, ontmoet het zaterdag de winnaar van de tweestrijd tussen Cambuur en De Graafschap, die in Leeuwarden in 1-1 eindigde.