Boukhari maakt het verschil bij Jong Sparta

20 April 2019, 21:01 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Boukhari (links) viert de 2-1 samet met Abdullahi en de ballenjongen

door Piet Ocks

Omdat hij te laat was, dat wil zeggen: op tijd aanwezig op Het Kasteel, maar vervolgens met volgelingen in gebed ging en alsnog niet tijdig aanwezig was voor de bespreking, moest Ayuoub Boukhari op de bank beginnen voor de wedstrijd van Jong Sparta tegen VVSB (2-1).

Het verschil was duidelijk gezien de eerste en tweede helft, toen hij alsnog zijn opwachting mocht maken. Een kleurloze eerste deel werd afgewisseld met een aantrekkelijke tweede, waarin Jong Sparta langdurig domineerde en de 0-1 achterstand alsnog kon omzetten in een zege.

Of deze drie punten voldoende zijn om Jong Vitesse (2-3 verlies tegen AFC) te achterhalen met nog drie punten achterstand, is de nog de vraag, maar met de inhaalwedstrijd tegen HHC Hardenberg (maandag) in het verschiet, is het een mogelijkheid. En het degradatiegevaar is helemaal verdwenen als Jong Vitesse zich inderdaad terugtrekt uit de voetbalpiramide, vanwege de door de KNVB gestelde voorwaarden voor deelname van Jong-teams.

Jong Sparta, zonder de geblesseerde Youssef el Kachati en Youri de Winter, die op proef is bij NAC, keek op het zonnige Kasteel met zo'n 400 supporters op de tribune, nadat Sven Mijnans de kans op 1-0 had laten liggen, na bijna een half uur tegen een achterstand van 0-1 aan door een treffer van Frank Tervoert. Mohammed Tahiri was vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar hij trof slechts het zijnet.

Met de na rust weer in genade aangenomen Ayoub Boukhari herpakte Jong Sparta zich en dat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden met de beloning als gevolg. Jaimy Brute haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit met een droge schuiver: 1-1. In de voorlaatste minuut knalde invaller Abdulsamed Abdullahi (voor de opnieuw tegenvallende Gianni dos Santos) na een knappe individuele actie van afstand de winnende 2-1 in de kruising achter doelman Ruben Valk.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Sanches (46. Boukhari), Fonseca, Luydens (58. Ripmeester), Alberto; Brute, Bouwense, Mijnans; Santos (63 Abdullahi), Tahiri, Van Hoeven.