mainImage

Brandon Herbold sleept zege Neptunus binnen

Brandon Herbold
2 juli 2022, 15:52 uur
Sport

door Jan van der Sande

Nadat afgelopen donderdagavond het complete programma verregende moest Curaçao Neptunus een dag later afreizen naar Twins Oosterhout. In het eerste deel van de competitie hadden de Brabanders slechts eenmaal gewonnen van hun medekandidaten in de top vier. In Rotterdam wonnen zij met grote cijfers. Ditmaal was er sprake van een ongelijke strijd. Met een 2-7 score eindigde de eerste wedstrijd in dit drieluik.

Ellton Koeiman was de verrassende starter bij de thuisclub. De 49-jarige rechtshander was tot verleden jaar de pitching coach bij Neptunus. Deze taak vult hij nu in bij Twins. Zo nu en dan verschijnt hij op de heuvel. Ditmaal was er door verschillende oorzaken een start voor hem. Raily Legito kon op Juan Carlos Sulbaran rekenen. Ook Jiandido Tromp speelde weer in het outfield. Hij was de eerste van de drie geblesseerden die in Bonn uitvielen. Rogear Bernadina en Sheadion Jamanika speelden al weer een aantal weken.

In de derde slagbeurt kwam de slagploeg van Neptunus goed op dreef. Alle negen spelers kwamen in het slagperk. Drie goede hits en twee vrije lopen brachten de stand op 0-3. Ook een inning later waren er weer drie hits die echter slechts één punt opleverden. Elton Koeiman had zijn plaats afgestaan aan Jeffrey Levenstone die daarna lang de tegenstander van scoren afhield.

De Rotterdammers kwamen vaak op de honken maar totaal bleven daar vijftien man in de gehele wedstrijd achter. In de zevende inning werd er opnieuw gescoord. Een vrije loop en honkslagen van Jiandido Tromp, John Polonius en Rogear Bernadina maakten de voorsprong duidelijker. 0-7

Neptunus kon echter niet voorkomen dat Twins de hatelijke nul van het bord af haalde. Met reeds twee man uit werd de derde nul door een fout niet gemaakt. Dat betekende de eerste tegenrun. Vervolgens was een verre klap in het outfield goed voor het tweede punt. 2-7.

Coach Legito voerde verschillende wissels toe en gaf  jeugdspelers hierdoor ruimte om deel te nemen. Op de heuvel was daardoor Brandon Herbold gekomen. In de laatste twee innings gooide hij vier maal drie slag en zorgde dat de overwinning binnen kwam.

Aanvallend was er opnieuw een heldenrol voor derde honkman Stijn van der Meer. Hij sloeg drie uit vier, bracht twee teamgenoten over de thuisplaat. Zijn verre triple in het rechtsveld kwam hoog tegen het outfield hek. Ook John Polonius was aanvallend met drie uit zes goed op dreef dit in tegenstelling tot zijn verdedigende werk van de avond. Twins kwam tot slechts vier honkslagen.

In Amsterdam won HCAW met niet minder dan 1-8 van Pirates. Hierdoor staan Neptunus en Pirates samen bovenaan en volgen de Bussumers op twee punten.

Zaterdagmiddag volgt wedstrijd twee in Roterdam, waarna zondag in Oosterhout het laatste duel volgt. Aanvang 14.30 uur. Hierna volgt de zomerstop omdat de Haarlemse Honkbalweek gespeeld wordt. Op donderdag 21 juli gaat de competitie weer verder.        


Foto: Robert C. Bos