Bypass voor oud-Feyenoorder Piet Romeijn

1 June 2018, 20:33 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Piet Romeijn, de 78-jarige oud-rechtsback van Feyenoord, heeft in het Medisch Centrum De Klokkenberg in Breda een bypass gekregen. De Schiedammer lag al enkele dagen in het Maasstad Ziekenhuis op Zuid, maar de operatie vond in Breda plaats.

De ooit roodharige Piet Romeijn werd in 1962 door Feyenoord gekocht van SVV, werd opvolger van Gerard Kerkum en speelde tot en met de gewonnen Europa Cup finale in 1970 in het eerste elftal van Feyenoord. Hij speelde vier keer in het Nederlands elftal. Na zijn periode in De Kuip keerde hij nog voor één seizoen terug bij SVV in Schiedam.

Van alle contractspelers uit het betaalde voetbal kreeg Piet Romeijn de meest legendarische schorsing van de KNVB aan zijn broek, omdat hij de eerste was die 'hondenlul' tegen een scheidsrechter riep. Het gebeurde op 7 december 1969 in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De scheidsrechter was de Dordtenaar Arie van Gemert. Romeijn werd niet geschorst, maar kreeg een boete van 350 gulden.

[caption id="attachment_34840" align="alignnone" width="1280"] Eddy Pieters Graafland en Piet Romeijn - Foto: Ga-het-na (Anefo)[/caption]