Dagblad010 | College positief over vernieuwingsplan Excelsior

College positief over vernieuwingsplan Excelsior

mainImage

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover renovatie en uitbreiding van het stadion van de Rotterdamse voetbalclub Excelsior. Dat staat in de stedenbouwkundige verkenning die woensdag aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd.

Excelsior gaf vorig jaar al te kennen een groter stadion in de wijk Kralingen te willen. De opties waren nieuwbouw of vernieuwing; er is gekozen om dat laatste verder uit te werken. Het stadion biedt momenteel plek aan 4400 toeschouwers, in de plannen wordt dat uitgebreid naar circa 6500 zitplaatsen. Ook moeten er vierhonderd woningen in de vier hoeken van het stadion komen. De appartementengebouwen worden niet hoger dan 50 meter en zijn voornamelijk bedoeld voor studenten en voor sociale huur.

Daarnaast zijn onder meer flexkantoren, horeca, een gezondheidscentrum en een fitnesscentrum gepland. Het stadion ligt in het oosten van de stad, tegenover de Erasmus Universiteit Rotterdam. De centrale boulevard van de campus wordt doorgetrokken naar het stadion. Er is volgens wethouder Bas Kurvers (bouwen en wonen) veel behoefte aan studentenwoningen en woningen voor kleinere huishoudens in het middensegment. "Die behoefte neemt in de toekomst alleen maar toe. De verandering van een monofunctioneel sportcomplex naar een multifunctioneel complex speelt hier goed op in."

De komende maanden kijken de gemeente en Excelsior naar de financiën van de renovatieplannen, die overigens werden gemaakt voordat de coronacrisis uitbrak. Eind dit jaar buigt de gemeenteraad zich hierover. Als de plannen goedkeuring krijgen, wordt medio 2022 met de uitvoering gestart.


Door: ANP | Foto: Excelsior