Curaçao Neptunus pakt winst in slotfase

24 May 2019, 00:26 uur
Sport
mainImage
Stijn van der Meer

door Michel Streur

Zoals wel vaker dit seizoen i de hoogste honkbalklasse van het venijn in de staart van de wedstrijd want Curaçao Neptunus stelde donderdagavond de 1-3 winst op HCAW pas veilig in de achtste en tevens laatste inning.

De ploeg van uit de havenstad begon het uitduel in Bussum voortvarend toen Benjamin Dille de score opende op een tweehonkslag van Dwayne Kemp. In de derde inning kwam HCAW weer op gelijk hoogte en mede door de befaamde half uur durende onderbreking in de vijfde inning vanwege de laaghangende zon bleef het lang 1-1 - al moet gezegd worden dat zowel Neptunus-starter Diegomar Markwell als zijn HCAW-collega Chris Pfau weinig scoringskansen bood aan de slaglieden aan beiden kanten. Markwells opvolger Misja Harcksen deed dat trouwens ook niet.

Pas in de achtste Rotterdamse slagbeurt kreeg Neptunus weer grip op Pfau, die vervolgens vervangen werd door voormalig Neptunus-werper Jiorgeny Casimiri. Er waren toen al twee honken bezet en dat kwam mede door de nieuwe Amerikaanse aanwinst aan Rotterdamse kant Coco Johnson. Een dubbele steelpoging van Johnson en Stijn van der Meer alsmede de tweede tweehonkslag van Dwayne Kemp van de avond zorgden voor een 1-3 voorsprong. In de gelijkmakende achtste inning verving Kevin Kelly, Harksen op de heuvel  en deed de wedstrijd op slot toen bleek dat vanwege de tijdsduur regel er geen negende meer zou volgen.

Komende zaterdag 25 mei staat de tweede wedstrijd van dit drieluik tegen HCAW uit Bussum op het programma. Ditmaal is het Neptunus Familiestadion plaats van handelen. Aanvang: 14.00 uur.