24 March 2019, 22:58 uur
Orange Pictures
Henk Fraser instrueert Dervisoglu

door Piet Ocks

Hoewel Ragnar Ache werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, was Halil Dervisoglu de meest bejubelde speler. Hoewel hij niet tot scoren kwam, had hij zondagmorgen op eigen initiatief een vlucht eerder terug naar Rotterdam geboekt teneinde tijdig terug te zijn voor de wedstrijd tegen NEC.

Hij had zaterdagavond 90 minuten vanaf de zijlijn moeten toezien bij Jong Turkije. Bondscoach Vedat Inceefe liet wel vijf andere spelers invallen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Albanië, die in Elbasan met 1-2 werd gewonnen, maar Halil Dervisoglu had zich al die tijd zitten verbijten op de bank.

De sympathie was daarom groot voor de Turk, die na rust uitgroeide tot Sparta's geraarlijkste aanvaller, maar steeds net iets tekort kwam om de wankele 1-0 verder uit te bouwen, die na 40 minuten dankzij Ragnar Ache na een prima voorzet van Royston Drenthe was bereikt.

Zonder Lars Veldwijk, Adou Harroui, Gregor Breinburg, Deroy Duarte en Youssef El Kachati ging Sparta prima van start. De grootste kans was voor Ragnar Ache. Hij raakte al na zeven minuten na een goede pass van Fankaty Dabo de paal.

Na rust een veel minder Sparta, al kreeg Laros Duarte een mooie kans op de 2-0. Van grote afstand raakte hij de lat. NEC werd zelfs beter, kwam iets meer tot combineren en kansen, maar Bart Vriends kon de 1-1 voorkomen na een inzet van Josef Kvida. Sparta's grootste kans na rust was voor Mohamed Rayhi. Na een goede pass van Dirk Abels kreeg hij een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij schoot net over.

Opstelling Sparta: Kortsmit, Dabo (17. Wuytens), Vriends, Abels, Faye; L. Duarte, Rayhi, Auassar; Drenthe, Ache, Duplan (61. Dervisoglu).