Dessers kan 3e winnende treffer in week nauwelijks beseffen

7 November 2021, 21:59 uur
Sport
mainImage
ANP

Voor de derde keer in een week heeft Cyriel Dessers zijn ploeg Feyenoord als invaller naar een overwinning geschoten. De spits tekende in de 92e minuut van de thuiswedstrijd tegen AZ voor de winnende treffer, net als vorige week tegen Sparta Rotterdam. Dessers maakte donderdag in de slotfase van het uitduel met 1. FC Union Berlin de bevrijdende 1-2.

"Het was weer een mooi moment", jubelde Dessers vlak na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Het is ongelooflijk. Drie keer de winnende goal in een week. Deze goal was een echte spitsengoal. Door de benen van een verdediger, daar denk je niet bij na. Het was op gevoel."

Dessers wilde niet zeggen dat het wat hem betreft tijd wordt voor een basisplaats bij Feyenoord. "Ik ben een brave jongen. Ik heb redelijk wat geduld. Dit is waarvoor ik er sta en dan moet ik het doen. Als ik het zo kan doen drie keer in de week en ook in belangrijke wedstrijden, dan voelt dat heel goed."

Voor trainer Arne Slot van Feyenoord kwam het niet als een verrassing dat Dessers opnieuw het winnende doelpunt maakte. "Dat is geen toeval meer", zei hij. "Maar ik kan hem nog wel steeds uitleggen waarom hij op de bank start. Bryan Linssen doet het ook steeds goed."

Slot vierde de winnende treffer tegen AZ ingetogen, in tegenstelling tot zijn assistent Marino Pusic die helemaal uit zijn dak ging. Beide coaches werden vorig seizoen ontslagen bij AZ nadat was uitgelekt dat ze in onderhandeling met Feyenoord waren. "Ik had een aflopend contract, dus ik dacht dat het mijn goed recht was om met andere clubs te praten", zei Slot. "Zoals het ook het goed recht van AZ was om mij daarvoor te ontslaan. Dat was en is om die reden nog nooit gebeurd in ons betaalde voetbal. Maar ik heb geen rancune. AZ heeft mij ook als trainer de kans gegeven. Ik heb daar 3,5 jaar met veel plezier gewerkt. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet redelijk blij ben met deze zege."


Door: ANP