Eerste zege ooit voor Sainz in Formule 1, Verstappen zevende

3 July 2022, 18:43 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen is in de Grote Prijs van Groot-Brittannië op een voor hem teleurstellende zevende plaats geëindigd. De regerend wereldkampioen kon in de race op het circuit van Silverstone niet voluit gaan wegens schade aan zijn Red Bull.

De zege was voor de Spanjaard Carlos Sainz van Ferrari, die in zijn 150e race zijn eerste overwinning in de Formule 1 boekte. Hij troefde in een hectische slotfase onder anderen teamgenoot Charles Leclerc af, die met nog tien ronden te gaan de koppositie moest afstaan en als vierde finishte. De Mexicaan Sergio Pérez van Red Bull reed naar de tweede plaats en Lewis Hamilton eindigde voor zijn thuispubliek als derde in zijn Mercedes.

De race op Silverstone begon met een zware crash vlak na de start, waarbij vijf auto's waren betrokken. De Chinese coureur Zhou Guanyu maakte de grootste klapper; hij schoof ondersteboven in zijn Alfa Romeo van de baan af en ramde met hoge snelheid de bandenstapel en de hekken. Hij bleef wonderbaarlijk genoeg ongedeerd. De crash leidde tot een oponthoud van bijna een uur en een herstart.

 


Door: ANP