Excelsior moet van zijn kunstgras af

1 June 2018, 09:53 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Excelsior moet vanaf het seizoen 2020/2021 afscheid nemen van het kunstgras, want vanaf dat moment moeten alle competitiewedstrijden in de Eredivisie verplicht worden afgewerkt op natuurgras. De intentie om kunstgras uit de hoogste Nederlandse voetbalafdeling te verbannen is het resultaat van een bijeenkomst met het gros van de clubdirecteuren. Maandag volgt een laatste toetsing binnen de Eredivisie CV.

Volgende week woensdag moet het besluit bekrachtigd worden tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal. Volgens De Telegraaf liggen de standpunten van de clubs inzake de verdeling van televisiegelden en een nieuwe voetbalpiramide te ver uiteen en zal maandag een ultieme poging worden ondernomen om tot een akkoord te komen. Het algemene belang is voor veel Eredivisie-clubs echter ondergeschikt aan niet degraderen.

Deze pijnpunten, zoals de inkrimping tot zestien clubs van zowel de Eredivisie als de eerste divisie, de opbouw van de voetbalpiramide in het algemeen en een gelijkmatigere verdeling van de tv-gelden lijken voorlopig te blijven bestaan omdat de clubs daarin qua meningen en belangen te ver uit elkaar liggen.