Excelsior en FC Utrecht in evenwicht: 1-1

27 January 2024, 23:18 uur
Sport
mainImage
ANP

Excelsior heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel in Rotterdam eindigde in 1-1 na treffers van Jens Toornstra voor FC Utrecht en Siebe Horemans voor Excelsior.

FC Utrecht, dat in oktober voor het laatst verloor en nu elf competitiewedstrijden zonder nederlaag is, blijft onder Excelsior op de ranglijst. De Utrechters hebben 20 punten en staan dertiende. De Rotterdammers van coach Marinus Dijkhuizen blijven tiende met 21 punten.

Excelsior had een week eerder met 3-0 van Heerenveen gewonnen, nadat de ploeg een paar dagen eerder was uitgeschakeld door FC Groningen in het bekertoernooi. FC Utrecht kreeg alle ogen op zich gericht door als eerste Nederlandse ploeg dit seizoen punten af te snoepen van PSV. In Utrecht werd het 1-1.

Excelsior en Utrecht creëerden weinig in de eerste helft. Doelman Stijn van Gassel pakte alleen een schot van Oscar Fraulo. Na ruim een uur opende Toornstra de score. Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied passeerde hij Van Gassel. Horemans maakte na goed doorlopen van Couhaib Driouech even later met een intikker alweer gelijk. Utrecht zocht naar een tweede treffer, maar dat lukte niet meer.

 


Door: ANP