Feyenoord waarschijnlijk met Berghuis

18 September 2019, 20:42 uur
Sport
mainImage

Feyenoord speelt donderdag in de Europa League tegen Rangers FC vermoedelijk met Steven Berghuis. De aanvaller, die in het weekeinde tegen ADO Den Haag ontbrak wegens een lichte blessure, verwacht dat hij meedoet. "Ik heb dinsdag getraind. Voor de wedstrijd doe ik dat nog een keer. Ik denk dat het goed uitpakt."

Berghuis zei blij te zijn dat de fase van kwalificatie voorbij is. "Eigenlijk begint het toernooi nu pas echt. Dit zijn de wedstrijden waarin een speler zich kan laten zien. En een club natuurlijk ook. Voor Feyenoord is dat belangrijk. Maar we kunnen natuurlijk niet gaan zeggen dat we hier zomaar even gaan winnen. Rangers heeft veel kwaliteit."

Dat zei ook trainer Jaap Stam. "Maar wij willen iets laten zien en komen hier om te winnen. Ik verwacht dat het een echte 'clash' wordt, met een mooie en beladen sfeer. Iedereen is inmiddels wel gewend op 'grote podia' te spelen. Dat willen we graag bewijzen."

Een delegatie van Feyenoord, met onder anderen Stam en Berghuis, legde bij aankomst in het stadion in Glasgow bloemen en een shirt neer bij de herdenkingsplek van Fernando Ricksen. "Het voelt goed om namens de club iets te doen voor Fernando Ricksen", zei Berghuis. "Het nieuws van zijn overlijden is heel hard aangekomen."

Stam: "Wij doen dit niet omdat het moet maar omdat we gevoelens hebben bij Fernando. Het is vreselijk dat hij deze ziekte heeft gekregen en er nu aan overleden is. Het is heel verdrietig om dit bericht te horen op het moment dat je landt in Schotland." Stam speelde in Oranje nog samen met Ricksen.

 


Door: ANP