Feyenoord wint eenvoudig van Heracles Almelo: 3-0

10 March 2024, 22:13 uur
ANP

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo eenvoudig gewonnen (3-0). De regerend kampioen uit Rotterdam blijft stevig op de tweede plaats van de Eredivisie staan. Die positie levert de ploeg van trainer Arne Slot aan het einde van het seizoen een ticket voor het nieuwe seizoen van de lucratieve Champions League op.

Natuurlijk wil Feyenoord de landstitel graag prolongeren, maar na het gelijkspel van vorige week bij PSV (2-2) beseffen ze ook in Rotterdam dat de tweede plaats waarschijnlijk het hoogst haalbare is. Een achterstand van 10 punten maak je niet snel goed, zeker niet op een ploeg die dit seizoen nog niet verloren heeft in de Eredivisie. FC Twente, de nummer 3 van de ranglijst, heeft 6 punten minder dan de club uit Rotterdam.

Heracles strijdt de komende maanden om handhaving in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin van de Looi heeft een voorsprong van 2 punten op RKC Waalwijk, de nummer 16 van de Eredivisie. Die positie betekent aan het einde van het seizoen tot deelname aan de play-offs voor promotie en tegen degradatie.

Minteh
Yankuba Minteh tekende opnieuw voor de openingstreffer van Feyenoord. De snelle aanvaller uit Gambia, gehuurd van Newcastle United, trof in de 28e minuut doel. Hij scoorde de afgelopen twee weken ook al tegen Almere City (2) en PSV (1). Feyenoord gelooft in Minteh en wil binnenkort graag met Newastle United over de toekomst van de aanvaller praten.

Santiago Giménez verdubbelde vlak voor rust de score voor de thuisploeg (2-0). Igor Paixão, ingevallen voor Luka Ivanusec, stond nog geen twee minuten in het veld toen hij het derde doelpunt van Feyenoord maakte. Trainer Slot maakte na die ruime voorsprong van de gelegenheid gebruik om Bart Nieuwkoop, Ondrej Lingr, Antoni Milambo en Ayase Ueda speeltijd te gunnen. Ramiz Zerrouki, Quinten Timber, Minteh en Giménez werden gewisseld.