Galatasaray wil Halil kopen en verhuren

16 July 2019, 22:21 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Turkse jacht op het Sparta-talent Halil Dervisoglu houdt aan. Na Trabzonspor en Besiktas heeft nu ook Galatasaray belangstelling getoond en ook nu heeft technisch-manager Henk van Stee te kennen gegeven alleen zaken te willen doen bij een serieus bod. Bovendien wil Sparta dan óók bedingen dat de 19-jarige aanvaller het komende seizoen als huurling voor Sparta blijft uitkomen. De Turkse landskampioen schijnt niet onwelwillend tegenover dit idee te staan, maar wil op zijn beurt dan wel de zekerheid dat de aanvaller bij Sparta aan het spelen toekomt.

Ook Halil Dervisoglu zelf schijnt veel te voelen voor deze constructie, omdat het hem irriteert dat hij eerst onder Advocaat en later ook onder Fraser geen vaste kracht werd. Bovendien kan hij op die manier nog een jaar langer in Rotterdam blijven waar zijn familie woont en waar hij is opgegroeid.

Welk bedrag Sparta voor de speler vraagt is onbekend. Van Stee heeft steeds gezegd: de hoofdprijs. Maar dat kan onmogelijk het vaak genoemde (veel te lage) bedrag van 2,5 miljoen zijn.

Een van de redenen waarom de drie Turkse clubs zo op Halil Dervisoglu gefoccused zijn is dat zij volgens de Turkse regels niet meer dan vijf buitenlandse spelers onder contract mogen hebben. Halil Dervisoglu heeft een Turks paspoort.