Galavoorstelling van Halil Dervisogli

5 May 2018, 20:45 uur

door Piet Ocks

Het was een galavoorstelling, die Halil Dervisoglu opvoerde voor slechts een handjevol publiek op Het Kasteel, waar de spits van Jong Sparta niet alleen vanwege zijn vijf (!) treffers opviel, maar vooral de manier waarop hij tot zijn productie kwam. Zijn techniek, zijn balvaardigheid en zijn koelbloedigheid maakt van hem meer dan een doorsnee-aanvaller.

De Koninklijke HFC heeft dat allemaal in de eerste helft (6-1, tevens de eindstand) mogen ervaren. Vooral in combinatie met de al even handige Ayoub Boukhari, die ook een treffer voor zijn rekening nam, was de spits vaak ongrijpbaar voor de toch niet onervaren Haarlemse verdigers.

Pas na rust, toen Dervisoglu was vervangen door Ragnar Ache, stokte de productie. De spits van Jong Turkije (onder 19) maakt zondag tegen Heracles zijn opwachting in het eerste elftal tegen Heracles, al zal hij niet in de basisopstelling starten. Tot vreugde (en verdriet) van trainer Frank van Kempen, die hem graag ook in de tweede helft had willen zien excelleren. Desondanks toonde hij alle begrip voor de keuze van de technische staf. ''En ik gun het hem graag als hij in het eerste zijn talenten kan laten zien,'' aldus de scheidende trainer van Jong Sparta, die overigens aan belangstelling van andere clubs niet heeft te klagen.

De toeschouwers op een zonovergoten Kasteel hoefden niet lang te wachten op het eerste doelpunt, toen Halil Dervisoglu in de achtste minuut in de diepte werd gestuurd en met een bekeken lobje op de 1-0 aanstuurde. Drie minuten later was het weer raak voor de nummer negen van de beloftenploeg met een bekeken schuiver nadat hij zich had ontdaan van enkele tegenstanders (2-0). Even later zette hij na een goede combinatie door het centrum Ayoub Boukhari vrij voor de goal: 3-0.

De 4-0, en voor Halil Dervisoglu zijn derde van de middag, was het hoogtepunt van de middag op Het Kasteel. Na het poorten van zijn tegenstander schoot de spits genadeloos binnen vanaf zo'n 25 meter.
Na een half uur spelen lieten de bezoekers ook van zich spreken. Uit een hoekschop kopte Wessel Boer de 4-1 in.

In het laatste kwartier van de eerste helft tikte Halil Dervisoglu van nabij zijn vijfde treffer binnen en een voorzet van Ilias Alhaft rondde hij weer even later bekwaam af: 6-1, waarmee hij zijn totaal aantal treffers dit seizoen opschroefde tot 21.

Het gemis van Jong Sparta's topscorer was na rust duidelijk voelbaar. Beide ploegen creëerden nog wel enkele kansen, maar werden niet meer verzilverd. En Halil Dervisoglu mag zich zondag melden bij de selectie van het eerste elftal, waarin hij, als hij de kans krijgt, nog wel eens voor grote verrassingen kan zorgen.