mainImage

Goudmijn (Excelsior) vier treffers in 45 minuten

Goudmijn
2 juli 2022, 22:57 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Kenzo Goudmijn heeft in de eerste oefenwedstrijd van Excelsior tegen het naar de tweede klasse gepromoveerde Slikkerveer meteen huis gehouden. Hij scoorde in vijfenveertig minuten tijd vier van de tien doelpunten voor de Kralingers op een zonovergoten Sportpark Reyerpark. Excelsior maakte van de gelegenheid gebruik om veel jonkies te presenteren.

Slikkerveer kwam na negen minuten op voorsprong door een fraaie treffer (een lob) van Bas Mulder, die afgelopen seizoen ook werkzaam was als jeugdtrainer bij Excelsior Rotterdam. Verder was vooral Excelsior in de aanval. Raphael Eyongo zorgde na 22 minuten voor 1-1 en vijf minuten later was het 1-2 door Brent Vugts. Op slag van rust maakte Eyongo ook de 1-3.

In de tweede helft stuurde Marinus Dijkhuizen een vrijwel volledig andere ploeg het veld in. Een van de spelers die na rust pas in actie kwam was Kenzo Goudmijn. Het werd een doelpuntrijke helft voor hem. Tussendoor zorgde Chouhaib Driouech voor 1-5 en was ook Nathan Tjoe-A-On trefzeker. Namens Slikkerveer maakte Sem Seifi de 2-6 en Eyongo bepaalde de eindstand van dit eerste duel in de voorbereiding op 2-10.