Grootste paardenevent van R'dam van start

15 July 2019, 11:47 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Over enkele weken (18 tot en met 26 augustus) gaat in Rotterdam het belangrijkste internationale hippische evenement van 2019 van start. Het is het grootste paardensportevenement ooit in de stad gehouden. In het Kralingse Bos wordt van 19 t/m 25 augustus a.s. de strijd om de Europese individuele en teammedailles bij het Springen, de Dressuur en de Para-Dressuur aangegaan.

Een aantal teams en individuele ruiters moeten zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar. Een van de allerlaatste mogelijkheden daarvoor zijn de Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019.

Het sportieve programma vind je onderin deze mail. Naast de sport zijn er van 19 t/m 25 augustus (en zelfs in aanloop naar het evenement) tal van side-events en activiteiten rondom deze Kampioenschappen. Enerzijds bestaat dat uit bestaande programma’s die verder worden uitgebreid (waaronder Werken als een Paard), anderzijds bestaat het uit nieuwe initiatieven die verschillende doelgroepen aanzetten tot bewegen. Tijdens de EK's vinden ook verschillende congressen plaats, waaronder het congres: Horses, Healthcare & Science; connected by Horsepower! over interventies (in de zorg) ondersteund met paarden.

Natuurlijk is er ook volop entertainment, leerzame en leuke demo's, eten en drinken voor elke trek en veel stands met mooie producten. Dat alles vindt dit jaar plaats op de EK-Boulevard aan de Kralingse Plas met uitzicht op de Skyline van Rotterdam.