Hockeyers beginnen EK met zege op Ierland

17 August 2019, 19:20 uur
Sport
mainImage
ANP

De Nederlandse hockeyers zijn het EK in België begonnen met een 5-1-zege op Ierland. Oranje leidde na acht minuten al met 3-0. Bjorn Kellerman en Mirco Pruyser namen tegen de Ieren beiden twee doelpunten voor hun rekening.

Oranje had 41 van de 42 eerdere duels met Ierland gewonnen en de doelcijfers waren 172-23. Het leek dan ook enkel de vraag hoe groot de zege van Nederland, de mondiale nummer 3, zou uitvallen tegen de nummer 11 van de wereld.

Na de snelle riante voorsprong van Oranje, na goals van Seve van Ass, Pruyser en Kellerman, leek een vernedering voor de Ieren aanstaande. Kort na een groene kaart voor Joep de Mol kon Ierland via een strafcorner van Shane O'Donoghue zowaar wat terugdoen en in het restant bleef de schade beperkt. Alle goals van Oranje waren een velddoelpunt.

Twee jaar geleden werd Nederland in Amstelveen Europees kampioen, net als vier jaar geleden in Londen.

Zondag neemt Oranje het op tegen Duitsland en dinsdag is Schotland de tegenstander. Duitsland won eerder op de dag met liefst 9-0 van de Schotten. Op het afgelopen EK eindigde Duitsland teleurstellend als vierde.

De Europees kampioen plaatst zich voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.


Door: ANP