Invaller Dessers bezorgt Feyenoord ook tegen AZ een zege

7 November 2021, 18:51 uur
ANP

Cyriel Dessers heeft Feyenoord voor de derde keer binnen een week aan een overwinning geholpen. De aanvaller tekende in blessuretijd voor de winnende treffer van het thuisduel met AZ (1-0).

Dessers scoorde in de 92e minuut, net als afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam (0-1). Dessers maakte donderdag in de slotfase het winnende doelpunt van het uitduel met 1. FC Union Berlin in de Conference League (1-2).

Feyenoord startte furieus en was in de openingsfase tweemaal dichtbij de openingstreffer. Bryan Linssen stuitte echter op doelman Peter Vindahl Jensen en Luis Sinisterra raakte de paal. AZ kreeg voor rust een goede mogelijkheid. Doelman Justin Bijlow keerde de inzet van Dani de Wit.

Linssen schoot wel raak in de openingsfase van de tweede helft. Maar de spits stond buitenspel toen hij doeltreffend uithaalde. Na de afgekeurde treffer kon Feyenoord niet meer camoufleren dat het donderdag een zware wedstrijd op een loodzwaar veld tegen Union Berlin heeft afgewerkt. Het was aan doelman Bijlow te danken dat Tijjani Reijnders en Vangelis Pavlidis niet profiteerden van de vermoeidheid die was toegeslagen bij de thuisploeg. De keeper van Feyenoord tikte ook nog een inzet van Jesper Karlsson tegen de paal.