Maandag weet Capelle vrijwel alles . . .

21 April 2019, 17:07 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Met het schamele puntje dat Capelle zaterdag met hart en ziel op het hoog geklasseerde Zwaluwen buit maakte (0-0) ontloopt het de nacompetitie niet. Dat besef is intussen wel doorgedrongen in de ploeg van de blonde Viking Jelle Pollemans en voelt waarschijnlijk ook heel pijnlijk aan nu men weet dat Spijkenisse in Volendam compleet van de mat is getikt (6-0) en Smitshoek zelfs door Nootdorp in de luren werd gelegd.

De afstand naar het veilige landschap in de hoofdklasse is er daardoor niet veel korter op geworden voor Capelle. Het heeft weliswaar nog steeds die ene wedstrijd minder gespeeld, maar het blijft met in totaal nog vijf te spelen finales op zes punten van het steeds erger rammelende Spijkenisse en het is langzamerhand voor iedereen in Capelle een raadsel tegen wie die nu moeten worden binnengeharkt. Ook hoe.

Allesbeslissend in dat verband wordt de inhaalwedstrijd van komende maandag thuis tegen DFS, dat net als Capelle kandidaat is voor de nacompetitie. Met dit verschil dat de club uit Opheusden plotseling de hete adem voelt van Nootdorp, dat Smitshoek voor schut zette met maar liefst 3-0. Nootdorp doet daarmee warempel nog een laatste poging om de guillotine te omzeilen. Met een achterstand van twee punten op DFS Opheusden moet dat zelfs niet uitgesloten worden geacht. Maar gunstig is die spanning voor Capelle onder zich overigens niet.

XerxesDZB speelt intussen keurig het seizoen uit en krikte de sfeer op bij het Goudse Jodan Boys dat straks voor promotie gaat. De Rotterdammers lieten zich vredelievend met grote cijfers overklassen (7-2), terwijl Feyenoord op zijn beurt ’s Gravenzande zijn hielen liet zien (4-1).