mainImage

Neptunus verliest met klein verschil

Christian Diaz
26 juni 2022, 12:53 uur
Sport

door Jan van der Sande

Na de vijfde confrontatie dit jaar tussen Curaçao Neptunus en HCAW stonden de Rotterdammers voor het eerst na afloop met lege handen. De mannen van Raily Legito sloegen meer hits dan de thuisploeg maar wisten op het juiste moment niet te incasseren. Eindstand 3-1

De strijd op de heuvel ging tussen Aaron de Groot en Lars Huijer. Laatstgenoemde is één van Nederlands beste werper en dat bewijst hij dit jaar ook weer. Toch kreeg hij in tegenstelling tot vorige keren veel hits (10) tegen. Maar Neptunus kreeg het niet voor elkaar om met mensen op de honken Huijer te verslaan. HCAW was met zes honkslagen effectiever.

In de acht slagbeurten dat de Bussumse starter op de heuvel stond liet hij totaal elf Neptunianen op de honken achter, vier keer zelfs twee man. In de tweede en derde inning scoorde HCAW wel. Aaron de Groot moest in de tweede beurt eenmaal buigen, waarna de thuisploeg via doubles van Jeandro Tromp en Victor Draijer de voorsprong naar 3-0 bracht.

Neptunus kwam eenmaal terug. Hits van Christian Diaz, Dashenko Ricardo en Sheadion Jamanika stelden eerst genoemde in staat over de thuisplaat te komen. Opnieuw bleven er twee man in deze achtste inning op de honken achter.

Na 112 pitches nam Nick Keur de heuveltaak over van Huijer De drie man die hij tegenover zich kregen schakelde hij uit en verdiende de save. Het was in de wedstrijd slechts de tweede keer dat er geen enkele Neptuniaan op de honken kwam.

Vandaag is de derde ontmoeting weer in Rotterdam. Aanvang 14.00 uur.     


Foto: Robert C. Bos