mainImage

Neptunus voorkomt sweep

Kaj Timmermans
19 juni 2022, 21:42 uur
Sport

door Jan van der Sande

Na twee nederlagen moest Curaçao Neptunus diep gaan om in iedere geval één van de drie wedstrijden te winnen. Na een wisselend scoreverloop namen de Rotterdammers een voorsprong in de zesde inning en konden die vasthouden. Eindstand 4-6.

Kaj Timmermans was de startende werper voor Neptunus. Hij gooide zeven volledige slagbeurten, schakelde zeven Pirates spelers uit en gaf zijn taak over aan Brandon Herbold. In de tweede beurt namen de Amsterdammers een 2-0 voorsprong. Maar in tegenstelling tot de voorgaande twee ontmoetingen konden zij ditmaal die stand niet uitbouwen.

Rookie Dre Celestijn begon met een tweehonkslag en Jayden Mohamed kreeg een vrije loop. Raydley Legito bracht beide lopers een honk verder waarna Stijn van der Meer en Dwayne Kemp hen beiden in staat stelden om te scoren. In de vierde inning begon Dashenko Ricardo met een verre homerun en een 2-3 stand. Een beurt later kwam de gelijkmaker voor de thuisploeg. Tommy van de Sanden sloeg een triple en kwam via een foutje over de thuisplaat. 3-3.

In de zesde inning profiteerde John Polonius van een Pirates foutje waarna Christian Diaz en Sheadion Jamanika met hits de 3-4 stand op het bord brachten, Beide honklopers konden vervolgens de stand naar 3-6 uitbreiden omdat nieuwkomer Dre Selestijn opnieuw succesvol aan slag was.

Kaj Timmermans was vervangen door Brandon Herbold. Hij moest een verre homerun van long-ball hitter Kalina Sams incasseren. Manager Raily Legito bracht Kevin Bakker als derde werper naar de heuvel. Hij bleek in staat om de thuisplaat schoon te houden, verdiende daarmee de save want de 4-6 zege ging mee naar Rotterdam.

Aanstaande donderdag 23 maart komt HCAW op bezoek aan de Abraham van Stolkweg, waarna zaterdag, in Bussum, en zondag weer thuis de confrontatie verder gaat.
 


Foto: Robert C. Bos