mainImage

Neptunus wint met moeite de tweede ontmoeting met Twins

Dashenko Ricardo
2 juli 2022, 22:41 uur
Sport

door Jan van der Sande

In tegenstelling tot een dag eerder had Curaçao Neptunus thuis veel moeite met Twins Oosterhout. De Brabanders kwamen zelfs even op voorsprong maar aan het einde stond er een 9-6 zege op het bord.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Lex Looijen, de man die het schitterende scorebord ontwierp en per wedstrijd bijhield, hadden de Rotterdammers veel meer moeite dan een dag eerder. De beide starters, Aaron de Groot aan Neptunus zijde en Ryan Huntington kregen beiden de afgelopen week te horen dat zij met het Nederlands team mee gaan spelen in Haarlem bij de Honkbalweek. Aaron speelde reeds tweemaal voor Oranje, Huntington gaat zijn debuut maken.

Neptunus nam in de eerste beurt direct een 1-0 voorsprong. Hits van John Polonius, Rogear Bernadina en Dwayne Kemp stelden eerstgenoemde in de staat om te scoren. In tegenstelling tot een dag eerder nam Twins het heft in handen. Honkslagen van Max Kops en Diamond Silberie zorgden voor twee punten na een opofferingsslag van Railison Bentura en een grounder van Rayshelon Carolina. 1-2

De Brabantse vreugde was van korte duur. Eerst kwamen er zes Neptunianen en een beurt later zelfs negen man aan slag. Daardoor veranderde de stand van 1-2 naar 6-2. Twins gaf zich niet gewonnen.  Beide teams brachten een tweede werper in. Zowel Jayden Gonesh aan Neptunus zijde en Enrique Chevez voor de gasten konden niet voorkomen dat er nog volop gescoord zou worden.

De Neptuniaan kreeg nog vier runs tegen, maar zag zijn team ook nog driemaal scoren. Dus in tegenstelling tot een dag eerder kwamen de mannen van coach Adonis Kemp op totaal negen hits. Grote uitblinker was Max Kops met drie uit vier. Aan de Rotterdamse zijde waren het vooral Rogear Bernadina (3 uit 4) en Dashenko Ricardo met 3 uit 5 die voor de punten zorgden. Eindstand 9-6.

Kevin Bakker verdiende als derde werper de save, Aaron de Groot werd de winnaar met een optreden van vijf innings. Zondag om 14.30 uur volgt de laatste wedstrijd in dit drieluik weer in Oosterhout. Daarna volgt vanwege de Haarlemse Honkbalweek een stop en gaat de competitie op 21 juli weer verder. 

  


Foto: Robert C. Bos