Nog drie clubs wilden Sparta-doelman Maduka Okoye

9 November 2021, 19:49 uur
Sport
mainImage

Maduka Okoye is als eerste keeper gehaald door Watford, zo benadrukt hij. De Sparta-doelman onthult dat hij ook naar andere Premier League-teams kon. "Mijn management stond sinds het begin van dit jaar in contact met verschillende clubs: Southampton, Burnley en Crystal Palace zaten ook achter me aan. Watford heeft me met clubbaas Gino Pozzo overtuigd", vertelt Okoye tegenover Transfermarkt. "Ze hebben me als nummer 1 gehaald voor in de Premier League en het Championship."

Het is nog onduidelijk in welke competitie Okoye actief zal zijn met Watford: The Hornets strijden namelijk tegen degradatie. "Ik geloof in de kwaliteit van dit team. Ik bid en hoop dat ze zich handhaven. Met manager Claudio Ranieri moet dat lukken."

Technisch directeur Henk van Stee benadrukt dat Sparta geen legio spelers zal gaan aantrekken na de miljoenentransfer van Maduka Okoye. Sparta ontvangt naar verluidt zeven miljoen euro voor de goalie, maar die transfersom zal in verschillende termijnen betaald worden. "Het is niet zo dat wij de transfersom morgen op onze rekening hebben staan", is Van Stee duidelijk. "Tegenwoordig worden betalingen gespreid in de voetballerij. Er is wel een bedrag vrijgemaakt om spelers aan te trekken. Ik ga niet zeggen welk bedrag dat is. We moeten spelers halen die ons beter maken en geen spelers kopen om het kopen.'