Pim Doesburg getroffen door hartinfarct

3 June 2018, 00:09 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Pim Doesburg is getroffen door een hartinfarct en ligt in het ziekenhuis. Sparta's 75-jarige oud-doelman wacht daar volgende week een operatie, omdat volgens de berichten dotteren vandaag niet tot de mogelijkheden behoorde. Daarna volgt een langdurige en intensieve revalidatie.

Als keeper debuteerde Pim Doesburg in 1962 bij Sparta, waar hij zijn jeugd had doorgebracht. Hij was van hetzelfde talentvolle niveau als doelman Tonnie van Leeuwen, die uiteindelijk voor GVAV koos. Toen vanuit Emmen ook nog eens de stijlvolle Jan van Beveren zich (na een rit op zijn Berini) bij de selectie van Sparta aansloot omdat zijn oudere broer Wil in Rotterdam een contract had gekregen, vertrok Doesburg naar PSV. Daar keepte hij van 1967 tot 1970.

Merkwaardigerwijs koopt PSV in de zomer van 1970 Van Beveren van Sparta en keert Doesburg daardoor weer naar Het Kasteel terug. Dat duurt tien jaar. In 1980 - als Van Beveren naar Amerika vertrekt - keert Doesburg voor de laatste keer bij PSV terug en zal daar tot hoge keepersleeftijd in de goal staan. In totaal speelde Pim Doesburg een record aantal wedstrijden in de eredivisie: 687.

Na het beëeindigen van zijn loopbaan was hij 20 jaar keeperstrainer van Feyenoord en ook nog enige tijd bij het Nederlands elftal, waar hij zelf ooit acht interlands afwerkte.

[caption id="attachment_35020" align="alignnone" width="3166"] Beeld van Sparta-Ajax edn een verongelijkte Pim Doesnburg - foto Ga-het-na.[/caption]