mainImage

Sparta heeft nieuwe linkerspits: Jason Lokilo

24 juni 2022, 14:54 uur
Sport

Sparta heeft een nieuwe linkerspits: Jason Lokilo is een Belgische vleugelaanvaller, die overkomt van het Poolse Gornik Leczna.

Lokilo tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar, zoals VoetbalPrimeur al wist te melden. De 23-jarige Belg, die ook de Congolese nationaliteit bezit, doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht en maakte in 2015 de overstap naar Crystal Palace. Voor die club maakte hij nooit zijn debuut. Via Doncaster Rovers kwam Lokilo afgelopen zomer terecht bij Gornik Leczna, dat degradeerde uit het hoogste niveau van Polen.

“Jason is een creatieve aanvaller, die met zijn snelheid en individuele acties voor gevaar en kansen kan zorgen", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta. "Hij kan zowel aan de zijkanten spelen, maar heeft ook ervaring als aanvallende middenvelder. Hij past goed binnen het type voetbal dat wij met Sparta graag willen spelen en we zien hem als waardevolle aanvulling op de selectie.”

Sparta legde eerder in deze transferperiode al zeven spelers vast: Charles-Andreas Brym, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt, Nick Olij, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen en Omar Rekik.