mainImage

Sparta oefent naar ruime zege in Gouda: 0-9

Madi: 2 van de 9
2 juli 2022, 22:28 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Sparta is met een eenvoudige zege begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegen het Goudse Sterrenteam werd het 0-9 voor de mannen van trainer Maurice Steijn.

Het was Jason Lokilo, die in de openingsfase verantwoordelijk was voor het eerste gevaar. De Belg, die net als Nick Olij en Omar Rekik zijn debuut maakte, liet op momenten zijn klasse zien. Vanaf de rechterkant wilde hij naar binnen, op zoek naar z’n linkerbeen, maar toen de weg naar z’n rechter open bleef, bewees hij ook hier mee over een goede voorzet te beschikken. Deze bereikte Vito van Crooij, die vooralsnog faalde. Zoals ook Lokilo zelf, die zijn harde schot van de doellijn gehaald zag. Na een kwartier was het wel raak, toen Van Crooij succesvol afrondde na een draaie aanval.

De Gouwenaren zakten in tot diep op de eigen helft, maar de ruimte die dit bood, betekende dat enkele Spartanen van afstand het doel onder vuur konden nemen. Dirk Abels en Jeremy van Mullem brachten de muur van het Goudse Sterrenteam aan het wankelen, maar zagen hun pogingen weggewerkt voor deze de lijn passeerden. Op een poging van Aaron Meijers had niemand van het Goudse Sterrenteam een antwoord, waardoor deze in de bovenhoek eindigde. Voor rust kon Arno Verschueren, met wat geluk, nog een duit in het zakje doen. De middenvelder werd naar omver getrokken, waardoor hij de voorzet van Mario Engels niet binnen kon tikken, maar de Belg kreeg de bal tegen zich aan terwijl hij op de grond lag, waarna de 0-3 een feit was.

Een volledig gewijzigd Sparta liet de score na rust verder oplopen. Allereerst was Achraf Madi al vroeg in de tweede helft verantwoordelijk voor de mooiste van de wedstrijd. Na een goede voorzet van Dylan van Wageningen schoot hij de bal met een heerlijke volley binnen. Pas halverwege de tweede helft zou Sparta, via opnieuw Madi, de 0-5 op het scorebord zetten, maar daarna waren de Rotterdammers ontketend. Mo Tahiri zorgde voor 0-6, via Lorenzo van Kleef, Patrick Brouwer (strafschop) en weer Tahiri kwam Sparta in minuut 84 op 0-9.

Opstelling eerste helft:
Olij, Abels, Rekik, Auassar, Meijers, Van Mullem; Van Crooij, Verschueren, Lokilo; Kharchouch, Engels.
Tweede helft:
Coremans, Van Wageningen, Vriends, Eerdhuijzen, Overman; Vianello, Van Kleef, Meerstadt; Brouwer; Tahiri, Madi.

Maandag sluit Sven Mijnans zich bij de groep aan. Hij kreeg langer vakantie, omdat hij aan het einde van het seizoen geselecteerd werd voor Jong Oranje. 

* Ook Jong Sparta is begonnen aan een reeks oefenwedstrijden. Het team van trainer Geert-Arend Roorda is zoals elke zomer flink gerenoveerd. Er zijn diverse spelers vanuit andere (amateur)clubs toegevoegd aan de selectie en er zijn diverse jeugdspelers doorgeschoven. Jong PSV was de eerste sparringpartner op De Herdgang. Bij rust stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord en kon Jerrel Hak de Spartaanse goal op zijn naam schrijven. Na rust werd er nog één keer waardoor Jong Sparta met de overwinning aan de haal ging. De winnende goal werd gemaakt door David Garden.

Basisopstelling Jong Sparta:
Joey Koorevaar, Jay den Haan, Augustin Drakpe, Farouq Limouri, Ellery Klaris; Constantijn Schop, Jerrel Hak, Hamza el Dahri, Delano Gouda; Mehmet Yuksel, Mike Frimpong.