Dagblad010 | Sparta profiteert van transfer Chabot

Sparta profiteert van transfer Chabot

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jeffrey Chabot (22) gaat FC Groningen na één jaar verruilen voor Sampdoria, zo meldt Pro Sparta Online. De Italiaanse middenmoter betaalt naar verluidt een kleine 4 miljoen euro voor de verdediger, die vorig jaar zomer bij Sparta vertrok. Vrijdag ondergaat Chabot in Genua de medische keuring. Ook Atalanta Bergamo en Lille hadden belangstelling.

Omdat Chabot een contract had tot de zomer van 2022, zit FC Groningen in een riante positie. Van die situatie profiteert ook Sparta. Naast een doorverkoopclausule van zo'n 10% heeft de Kasteelclub namelijk ook enkele bonussen bedongen. Dat betekent dat Sparta, mits Chabot vrijdag in Italië door de keuring komt, zeker vier ton mag bijschrijven.

Chabot werd in de zomer van 2017 door Sparta opgepikt uit het tweede elftal van RB Leipzig. De Duitser verbleef een jaar in het Hoge Noorden, waar hij een contract had tot 2022.

Aan de transfer van Sparta naar FC Groningen gingen langdurige onderhandelingen vooraf. Omdat de Groningers destijds – in tegenstelling tot het eveneens geïnteresseerde FC Ingolstadt – niet verder wilden gaan dan negen ton, werd de transfer in eerste instantie afgeblazen.

Na enkele dagen wilden de Groningers echter toch dieper in de geldbuidel tasten en werd een transferbedrag overgemaakt van ongeveer 1,2 miljoen euro. Hiermee werd Ingolstadt, dat eveneens bereid was ver te gaan voor Chabot, afgetroefd.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad