Tyrell Malacia neemt afscheid van Feyenoord

2 July 2022, 18:43 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Tyrell Malacia.

Tyrell Malacia heeft via een bericht op Twitter afscheid genomen van Feyenoord. De 22-jarige linksback staat op het punt om over te stappen naar de Engelse topclub Manchester United. Malacia vliegt zondag naar Engeland om zijn transfer naar de club van de nieuwe trainer Erik ten Hag af te ronden.

"Afscheid nemen is altijd moeilijk. Deze geweldige club blijft voor altijd in mijn hart zitten. We hebben prachtige jaren, onvergetelijke herinneringen en momenten gedeeld. Bedankt aan de fans en iedereen bij Feyenoord", schrijft Malacia, gevolgd door "tot ziens". De 22-jarige linksback komt uit de Rotterdamse jeugdopleiding en speelde bijna honderd wedstrijden in de Eredivisie. Malacia maakte vier doelpunten in de competitie.

De verdediger debuteerde vorig jaar in het Nederlands elftal en speelde inmiddels vijf interlands. Malacia bereikte afgelopen seizoen met Feyenoord de finale van de Conference League, waarin AS Roma met 1-0 te sterk was. Hij leek in eerste instantie naar de Franse club Olympique Lyon van trainer Peter Bosz te gaan, tot Manchester United zich meldde.

De club van Ten Hag hoopt deze zomer ook Frenkie de Jong aan te trekken. Volgens Engelse media is een akkoord met FC Barcelona dichtbij.

 


Door: ANP