USA neemt afstand van Japan bij WPT

17 July 2019, 10:24 uur
Sport
mainImage
Pixabay

door Jan van der Sande


Door de overwinning dinsdagmiddag van de USA op Japan en de zege van Oranje op Taiwan is het mogelijk dat vijf teams met een gelijk aantal punten eindigen. Dan moeten vandaag wel zowel Curaçao als Japan hun wedstrijd winnen.

De eerste twee innings dinsdagmiddag tussen Japan en de USA leverden goed honkbal op, slechts één hit en geen runs. In de derde slagbeurt maakten de Japannners twee fouten in het binnenveld en deze werden dankbaar door de Amerikanen in ontvangst genomen en bracht de 0-1 stand op het bord.

Het antwoord duurde lang. Pas in zowel de vijfde als zesde beurt namen de Aziaten het heft in handen. Eerst nog geholpen door een verkeerde aangooi op het eerste honk, maar in de zesde inning waren twee verre doubles voldoende om een 2-1 voorsprong te nemen.  Ondanks vijf honkslagen leken de mannen van team USA kansloos. Echter gedachtig de kreet it ain’t over till its over kwamen zij meedogenloos terug.

In de zevende inning ging de eerste man uit, maar vervolgens kwamen al zijn acht ploeggenoten in het slagperk. Na een vrije loop zagen we drie hits op rij waarbij vooral de laatste, een driehonkslag de wedstrijd deed kantelen. Een derde Japanse werper moest het tij keren, maar de eerste twee man tegenover hem ontvingen hem met verre honkslagen.

Toen de stofwolken waren opgedroogd stond plotseling een 2-6 stand op het bord.  Een beurt later kwam daar ook nog een zevende run bij . Het verschil lag duidelijk in de aanval van beide teams. 12 om 5 hits leverden de verdiende tweede zege voor de Amerikanen op.

Nederland heeft een rustdag vandaag.