Voetbalbond KNVB teleurgesteld over versoepelingen

11 May 2021, 22:30 uur
Sport
mainImage
ANP

De versoepelingen die het kabinet dinsdag op het gebied van sport aankondigde, zorgen voor de sporten in de buitenlucht niet voor heel veel veranderingen. Waar eerder volwassenen van 27 jaar en ouder in groepen van maximaal vier personen mochten trainen wordt dit verruimd naar dertig personen, maar zij moeten wel 1,5 meter afstand houden.

De KNVB reageert teleurgesteld. "Van het kabinet mogen volwassenen straks weer in teamverband trainen. Alleen spelers van 27 jaar en ouder moeten wel 1,5 meter afstand houden. Hoe gaat jullie trainingspartijtje eruit zien?", vraagt de voetbalbond zich af. Op een plaatje op Twitter heeft de KNVB onder die tekst een opstelling gemaakt van een verzonnen team. Zes spelers zijn maximaal 26 jaar oud en mogen dus wel meedoen aan de trainingspartij. De vijf spelers die 27 jaar of ouder zijn, zijn rood omcirkeld en mogen vanwege de blijvende afstandsregel niet meedoen aan de partij.

"We hebben aan 'Den Haag' aangegeven dat dit voor het voetbal een praktisch probleem is", meldt een woordvoerder van de KNVB. "We hopen dat ook alle volwassenen snel normaal weer mogen trainen. En dat kinderen tegen clubs in de buurt, op fietsafstand, wedstrijdjes mogen spelen. Besmettingen vinden niet of nauwelijks in de buitenlucht plaats, terwijl sport juist bijdraagt aan de gezondheid en weerstand. Hierover blijven we in gesprek met de overheid."

De binnensporten reageren wel verheugd. "De tweede stap uit het openingsplan wordt waarschijnlijk genomen. Een eerste positieve ontwikkeling voor volleybal, want dit houdt in dat per woensdag 19 mei weer binnen gesport kan worden!", aldus volleybalbond Nevobo.


Door: ANP