mainImage

Wielrenner Van der Poel betuigt spijt bij terugkeer

27 september 2022, 16:01 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Mathieu van der Poel heeft dinsdag op het vliegveld van Brussel spijt betuigd over zijn optreden tegenover twee meisjes in de nacht voor de wegrace van de WK wielrennen in Australië. De meisjes hielden hem met kabaal op de gang van het hotel uit zijn slaap. De kopman van de Nederlandse wielerploeg greep zelf in waarbij hij naar eigen zeggen een van de meisjes bij de arm pakte. De gewaarschuwde politie nam de wielrenner mee naar het bureau. Na een doorwaakte nacht gaf Van der Poel in de wegrace zondag na 35 kilometer op.

Van der Poel kreeg maandag van een Australische rechter een boete van omgerekend 1000 euro wegens mishandeling en stapte daarna op het vliegtuig naar huis. Een dag later doken op internet vage filmpjes op, vermoedelijk van de betrokken meisjes. "Wat daarop te zien is, is precies wat ik gezegd heb. Er doen nu allemaal verhalen de ronde over een duw die ik heb gegeven maar dat is niet waar. Ik heb één meisje vastgepakt, maar niet met de bedoeling iemand pijn te doen. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan", zei Van der Poel voor de camera van de Vlaamse omroep VTM.

"Ik had me de WK in Australië anders voorgesteld", vervolgde hij. "Natuurlijk heb ik spijt. Ik heb een fout gemaakt en had dit anders moeten aanpakken. Ik had de receptie of iemand anders op de hoogte moeten brengen in plaats van zelf op te treden. Maar het was laat en ik dacht het zelf op te lossen. Het is helaas wel gebeurd", aldus Van der Poel, die in België woont. "Ik probeer het nu achter me te laten. Ik ben blij dat ik terug ben en ga nu thuis rust opzoeken."


Door: ANP | Foto: ANP