PvdD wil verbod fossiele reclame in Rotterdam

7 December 2020, 15:48 uur
Politiek
mainImage
Vliegreis naar Azië voor een ontspannen massage: fossiele reclame

Zoals ooit door de regering sigarettenreclames verboden werden, en door grote socialmediapartijen inmiddels foto’s van zwarte Pieten, zo wil de Partij voor de Dieren in Rotterdam nu dat het stadsbestuur fossiele reclame verbiedt.

Dat zijn reclame-uitingen van bedrijven die brandstoffen verkopen of verre vliegreizen aanbieden. De 010-fractie van de PvdD vindt ze aanstootgevend vanwege de negatieve effecten die ze teweeg kunnen brengen.

‘’Fossiele reclame is ook nog eens misleidend. Het zet consumenten aan tot het maken van keuzes die diametraal ingaan tegen hun eigenbelang. Iedereen wil een planeet die leefbaar blijft, nu en in de toekomst’’, zegt raadslid Ruud van der Velden, die uitgezocht wil hebben welke juridische mogelijkheden er zijn om die reclames als gemeente Rotterdam te verbieden. In elk geval te beginnen met uitfaseren.

Momenteel loopt er al een burgerinitiatief om fossiele reclame te verbieden. Het doel van de initiatiefnemers is om de Rijksoverheid ertoe te bewegen het verbod af te kondigen, maar de Partij voor de Dieren in Rotterdam – op dit terrein groener dan GroenLinks – wil Den Haag vóór zijn en het lokaal als eerste geregeld hebben.