Dagblad010 | In geheel Vreewijk per 1 november betaald parkeren
mainImage

In geheel Vreewijk per 1 november betaald parkeren

15 september 2021, 19:52 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

In geheel Vreewijk komt er betaald parkeren. De maatregel gaat 1 november in. En om te voorkomen dat langparkeerders uitwijken naar elders volgt er ook invoering van betaald parkeren in de overige buurten van Vreewijk en zullen de betaald parkeertijden in het Motorstraatgebied, de Landbouwbuurt en de Valkeniersbuurt worden uitgebreid.

De betaald parkeertijden voor de overige buurten van Vreewijk zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

Aan de tijden in de bestaande sector 31 (maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 23.00 uur) wordt zondag van 12.00 tot 23.00 uur toegevoegd. Het huidige tarief van C1,76 per (O,44 per 15 minuten) in sector 31 wordt gehandhaafd.

Langs de Enk zijn een manege en diverse sportverenigingen gevestigd. Binnen het geldende parkeerbeleid kunnen de vaste medewerkers en vrijwilligers in aanmerking komen voor bedrijfsparkeervergunningen. Indien noodzakelijk kan per vereniging maatwerk worden geleverd voor vrijwilligers, maar wel binnen de regels met betrekking tot vergunningverlening.

Voor het volkstuinderscomplex aan de Smeetslandsedijk geldt dat de regelgeving niet voorziet in het verlenen van bewoners- of bezoekersparkeervergunningen. De gebruikers van dit complex kunnen met de auto evenwel uitwijken naar onder meer de gratis parkeerplaatsen aan de Smeetslandsedijk.